Марио Монти. Снимка: Reuters
fallback

Номинираният за премиер на Италия Марио Монти ще се срещне утре с президента Джорджо Наполитано, за да потвърди, че може да състави ново правителство, предаде Ройтерс, като се позова на президентството.

Според агенция Анса, цитирана от Франс прес, Монти ще приеме официално утре премиерския мандат.

Бившият еврокомисар е поискал президентът да го приеме в 11 ч. местно време, съобщиха източници от президентството. Те не уточниха дали той ще представи и списъка на министрите.

Oще по темата

Срещата му с Наполитано трябва да бъде последвана от церемония за полагане на клетва на новото правителство, след което, в рамките на 10 дни, се очаква и вот на доверие в парламента.

След като президентът му възложи тежката задача да сформира правителство при оставката на Берлускони, Монти заяви, че Италия трябва да върне мястото си в ЕС като "елемент на сила, а не на слабост".

Тогава той се зарече, че главните цели на бъдещия кабинет ще бъдат "уреждане на финансовата ситуация (на Италия) и насърчаване на икономическия растеж с фокус върху социалната справедливост."  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 12 години

tikvata koga si otiva na may...si

1

Всички да видаят

преди 12 години

Хайде сега вищте, официалната страница на Билдерберг срещите, и бил ли е там тази година Монти! Ей Европа, Сащ и целиа свят го задухва. Човека изчезва като индивидуалност и ще стане роб в реалността на новия световен ред. Ходете на работа, прибирайте се, не казвайте дума на децата си, гледайте телевизия и станете робите, които сте придвидени да станете. Или се събъдете, просветете се, направете си research захората които управляват света и погледнете горичивата истина в очите.Всички на протест!!

fallback