Снимка: Reuters
fallback

В редовното си седмично видео послание към германците канцлерът Ангела Меркел заявява днес, че на Европа ще й бъде необходимо "десетилетие", за да заздрави финансите си и да излезе от дълговата криза.

Уреждането на дълговата криза "е път, който изисква много усилия, по който ние трябва да напредваме стъпка по стъпка", посочва Меркел в обръщанието си, качено на сайта й в интернет.

Меркел допълва, че е необходимо всички страни от еврозоната да ограничат по законен път задълженията си. "Всеки в Европа трябва да направи усилия и да изпълни всички свои задължения", подчертава Меркел.

Срещата на високо равнище на Г-20, завършила вчера и в която участваше и Меркел, положи усилия да не допусне разрастване на гръцката дългова криза, поставяйки Италия под миниторинга на Международния валутен фонд, без обаче да вземе решение за нови финансови механизми, с които да не се допусне нова световна рецесия, припомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

стефан

преди 12 години

ние на кризи сме свикнали. няма с какво да ни стреснете,20 години преход и мизерия,а преди това дефицит на стоки и развит социализъм. нищо не ни плаши и отчайва,единствено ако се случи нещо добро и готино не знам как ще реагираме. не сме подготвени за добро,а не сме и виждали...

150

от 1 5 3

преди 12 години

извинявам се! ОПАСЕН.

149

Анонимен

преди 12 години

В Б-я живеят пещерняци, за които живот извън пещерата е вреден и упасен.

fallback