Снимка: Reuters
fallback

Групи доброволци, съставени от жителите, завръщащи се след сраженията в Сирт, родния град Муамар Кадафи, са открили и погребали стотици тела на мирни жители и убити поддръжници на сваления полковник, предаде РИА Новости, позовавайки се на арабски медии.

„От 20 октомври само нашата група е открила и погребала над 500 тела, повечето неразпознати. И ежедневно продължаваме да откриваме на мястото, където някога беше нашият град, десетки и десетки нови трупове”, разказва жител на Сирт.

Негови съграждани допълват, че завръщайки се в града, след продължилите цял месец боеве между силите на Преходния национален съвет и поддръжниците на Кадафи, „не познахме мястото”.

„От един от най-красивите някога градове на Либия не е останал нито един оцелял камък. Целият е в руини, няма цяла къща, напълно разрушена е инфраструктурата – пътища, водоснабдяване и канализация, електрическа мрежа”, казват очевидци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

sacho

преди 10 години

До ultra= да ти ............майката и малоумняко . Селянин банкянски яж на чалмалиите резнякааз съм работил там 13 години видял съм цяла Либия знам какво беше , а ти не си познаваш селото защото ти е сраснал *** за стола да седиш и драскаш

23

Заключение

преди 12 години

Авиацията, а впоследствие и командосите на демократичните страни от Алианса постигнаха целта си : Англя, Франция и Италия ще вземат безплатно петрол срещу направените разходи от трите страни, които сега ще излезат грамадни - чак до небесата. Отделно *** президент, чиято авиация извърши над 30% от полетите, ще си иска дела от нефта, който ще бъде не по-малък от 50%, защото САЩ де факто разреши на Алианса да воюва. А за либийците ще останат руините, ислямизма, "демокрацията" и Ал Кайда.

22

Пример!

преди 12 години

15, куче долно, ти мерзавец.... Виждал ли си истината поне веднъж в очите? а ? долна ***!!!Кви комунисти, къв вой, кви 5 лева бе ***? Тук говорим за народ, който попадна в безмилостните схеми на новия ред, и бе прекършен, ограбен и върнат 150 години назад.Сега се молят да им отпусна 5 млрд $, които са на либийския народ... молят се за нещо тяхно. Проблема е обаче, че като им покажат калкулацията колко струва тяхната свобода, ще излезе не, че имат да взимат, ами че имат да дават...

fallback