Снимка: Архив Reuters
fallback

Главният прокурор на Международния наказателен съд (МНС) Луис Морено-Окампо заяви днес, че поддържа непряк контакт със сина на Муамар Кадафи Сейф ал Ислам за възможността той да се предаде, за да бъде съден, съобщи Асошиейтед прес.

По думите на Морено-Окампо преговорите се водят чрез посредници, които той не разкри. Прокурорът каза, че не знае къде точно се намира Сейф ал Ислам.

Oще по темата

Морено-Окампо смята, че неназовани наемници предлагат да уредят убежище за сина на Кадафи в африканска страна, която не сътрудничи на МНС. Според него една от възможностите е Зимбабве.

През юни Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Муамар Кадафи, Сейф ал Ислам и бившия шеф на либийското разузнаване Абдула ас Сенуси.

По-рано днес беше съобщено, че Сейф ал Ислам вероятно пътува от Нигер към съседната държава Мали.

Преди това Преходният национален съвет на Либия заяви, че Сейф ал Ислам е избягал от Либия в Нигер. Той се опасявал за живота си и затова напуснал Либия, но възнамерява да се предаде доброволно на Международния наказателен съд и търси възможност да направи това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 12 години

Ще го осъдят , че е син на баща си.

5

Carla del Ponte

преди 12 години

Кампо-Мампо,то с него работата няма да стане,ами да вземат да извикат кака Карла дел Понте,дето едно време съдеше(и колеше и бесеше) наляво и надясно,че дори и Милошевич!Нека пак да я извикат и да започне да съди наред-Хитлер,Сталин,Ленин,Саддам,Осама,Кадафито и айретен и Сейф ал Ислам:-)))))

4

Анонимен

преди 12 години

И какво е бе Данчо , онова което преживяха нашите сестри в Либия ли , това съд ли беше , като плещите поне слушате ли се

fallback