Сейф ал Ислам. Снимка: Reuters
fallback

И Сейф ал Ислам е убит, съобщи либийската държавна телевизия, след като по-рано стана ясно, че и друг от синовете на Муамар Кадафи – Мутасим, е открит мъртъв в Сирт.

Сейф ал Ислам и Мутасим също са убити наред с баща си, съобщи телевизията, цитирана от БТА.

Oще по темата
20 окт 2011 15:14
375

Телата на двамата му синове били откарани в болницата в Мисрата, където по-рано пристигна и тялото на сваления либийски лидер.

Новината за смъртта на Сейф ал Ислам не е потвърдена. Източник от Преходния национален съвет каза пред Ройтерс, че не разполага с информация дали той е убит, или заловен.

До преди няколко часа се смяташе, че Сейф ал Ислам, който е издирван от Международния наказателен съд в Хага, все още е на свобода в либийската пустиня.

Междувременно катарската телевизия „Ал Джазира“ излъчи кадри с все още живият Муамар Кадафи, обкръжен от бойци на Преходния национален съвет.

На тях се вижда изцапаното с кръв лице на сваления лидер и че той опитва да окаже съпротива, докато някой го удря с пистолет по главата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

207

абе...

преди 12 години

.....след тези кръвопролития после оспорваме за цивилизованост и спазване на норми.Нима няма съд ? Някой беше казал,че по-жестоко същество от човека няма. до 209Тогава каква е разликата между"комуназите" и "фашазите" ? Май няма такава..

206

Иван

преди 12 години

Моето семейство цял живот е репресирано от т.нар. комунисти, господине, но и за миг не мога да оправдая убийството на който и да е човек, извинете. Цял живот съм споделял демократичната идея не само заради паметта ми към изтерзаните ми роднини, но и защото така вярвам, че светът ще живее мирно и в просперитет, но единственото което виждам са една друга пропаганда, лъжи и безочие.

205

Омерзен

преди 12 години

Голямо рИване за семейството на диктатора и никакво за жертвите му и техните семейства - стотици хиляди........ми комуназите още веднъж доказваче че сте животни, пфу!

fallback