Снимка: Reuters
fallback

Служители по сигурността на Apple Inc са се срещнали с полицията в Пало Алто, Калифорния, тази седмица, за да ги уведомят, че Стив Джобс е на прага на смъртта, заяви говорителката на полицията Сандра Браун, цитирана от Bloomberg.

След срещата органите на реда изготвили план за поставянето на патрули около дома на бившия главен изпълнителен директор на Ябълката в момента на настъпването на смъртта му, допълва Браун.

Oще по темата

Представителите на компанията са заявили, че има голяма вероятност Джобс да почине тази седмица.

Според уговорката, Apple е трябвало да уведоми органите на реда за смъртта на Джобс преди информацията да бъде оповестена публично. Вместо това станало точно обратното и полицията научила от пресата. Полицаите обаче преброили едва около 40 души пред дома на семейство Джобс след кончината на съоснователя на Apple.

Джобс живееше в скромен за човек от неговата черга дом и допълнителните патрулни коли са били необходими от гледна точка на безопасността, обяснява още говорителката на полицията в Пало Алто.

“Други хора от града са заградили домовете си със стени и са ги подсигурили с различни системи за безопасност. Той обаче не искаше охрана”, посочва тя.

“За нас беше проява на здрав разум да работим заедно с компанията. След като помислите кой беше той и какъв е приносът му за света, не е трудно да се досетите, че хората щяха да излязат масово на улицата”, допълни Сандра Браун.

Говорителят на Apple Стив Даулинг засега отказва коментар на информацията.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

49

преди 12 години

Аз, да ти кажа, се чудя ти къде си тръгнал да сравняваш Джобс (създаделя на нов пазар) с Леонардо да Винчи, (който е работил напълно самостоятелно и в масова безпросветност)

57

49

преди 12 години

до 57Не аз го наричам "втория Леонардо", а журналистите напоследък. Освен това Леонардо да Винчи е бил не само художник, а инженер, изобретател, с изобретения изпреварващи времето си с векове. Ако е имало кой да оцени и вкара в масово производство някои от тях Средновековието е щяло да бъде доста по-приятно

56

До 49

преди 12 години

"излиза, че не той е втория Леонардо да Винчи"Къде си тръгнал да сравняваш Леонардо да Винчи и Стив Джобс. Въобще няма място за сравнение.Леонардо да Винчи няма нито едно работещо изобретение. Стив Джобс създаде цял нов пазар и направи модерната технология достъпна за обикновените хора, и по този начин промени света. Леонардо е бил добър художник, но не е допринесъл нищо значително за човечеството.

fallback