Снимка: архив Булфото
fallback

Сто и трийсет руски туристи пристигнаха в Санкт Петербург от Варна със специален полет на авиокомпания "Россия", съобщи радио "Ехото на Москва".

Oще по темата

Самолетът се приземил на летище "Пулково", след което пътниците били качени на автобуси, които да ги закарат до домовете им.

Полетът е бил организиран от "Ростуризъм", и платен от партия "Единна Русия", заради отменените полети на авиокомпания "България ер".

Миналата седмица заради финансов спор между "България ер" и туроператора "Алма тур" бяха отменени полети, в резултат на което в България бяха блокирани стотици руски граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

до 26

преди 12 години

Алматур е българска фирма, взели са парите на руснаците още през февруари, тогава са сключили договор с БгЕър, които са планирали полетите предварително. Тва да не е някое селско такси: "баце, тука имам едни хора, ще ги закараш ли утре до Москва?" ЗАЩО БГ ЕЪР СА СКЛЮЧИЛИ ДОГОВОР С АЛМАТУР БЕЗ ИЗВЪРШЕНО ПЛАЩАНЕ И ПРИ НАЛИЧИЕ НА СТАР ДЪЛГ КЪМ ТЯХ?!ЗАЩО КАТО НЯМА БИЛЕТ СА ДОКАРАЛИ ТУРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ?!

24

анонимен

преди 12 години

Алфа тур или плаща старите задължения към Bulgaria Air и текущите разплащания се следят или не плаща , уведомява пътниците и им връща парите. И те отиват при друг туроператор. Няма скандал , нама изостанали пътници има стари неизплатени задължения. Сега всички плащаме , защото някой от Авиокомпанията не си е свършил работата си. На кой от вас ще му отпуснат заем от банка при условие , че не е погасил стари задължения? Учудва ме безразличието и безотговорието на съответните министри, защитавй

23

Ананас

преди 12 години

До 26Кой ти каза, че Алма Тур е руска фирма с фЕлиал?Я да видим кой е в борда на директорите: 1. Любомир Димитров Панковски Изпълнителен директор и Председател на съвета на директорите 2. Цветан Вълчев Тончев Изпълнителен директор и Зам. Председател на Съвета на директорите 3. Пламен Върбанов Георгиев Изпълнителен директор относно осъществяване на дейност като застрахователен брокер и Член на Съвета на директорите

fallback