Сафия Кадафи, съпруга на Муамар Кадафи, с едно от децата им в бедуинска палатка през 1986 г. Снимка: Ройтерс
fallback

Съпругата на полковник Муамар Кадафи и три от децата на либийския диктатор са пристигнали днес в Алжир, съобщи алжирското министерство на външните работи, цитирано от АФП.

Според съобщението тази сутрин съпругата на Кадафи – Сафия, дъщеря им Айша, синовете Ханибал и Мохамед, придружени от децата си, са прекосили либийско-алжирската граница.

Oще по темата

Веднага след този акт либийските бунтовници окачествиха даването на подслон като акт на агресия и подчертаха, че ще поискат екстрадирането на членовете на семейството на Кадафи.

"Обещахме справедлив съд за всички тези престъпници и следователно смятаме това за акт на агресия", заяви за Ройтерс говорителят на Преходния национален съвет Махмуд Шаман.

"Предупреждаваме никой да не подслонява Кадафи и неговите синове. Ние ще ги преследваме навсякъде и ще ги арестуваме", добави той.

Втората съпруга на либийския диктатор Муамар Кадафи е по произход хърватка – Сафия Фаркаш, е внучка на бившия шеф на образованието в град Мостар Иван Фаркаш.

Двамата се запознали в края на 60-те години, когато Кадафи бил в бивша Югославия. Тогава той е учил в местната въздухоплавателна академия.

Междувременно либийски дипломатически източник, цитиран от италианската агенция АНСА съобщи, че Муамар Кадафи и синовете му Саади и Сейф ал Ислам се намират в град Бани Уалид южно от Триполи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Parthena

преди 12 години

Shoot, so that's that one supspoes.

45

Гладиатор

преди 12 години

Съд заслужават не тези които превърнаха Либия в цветуща държава с висок жизнен стандарт, а тези които превърнаха Либия в руини и избиха хиляди невинни деца, жени и безащитни старци!!! Уж бяха бунтовници, пък сега са професионално въоръжени от НАТО и ЕС....?! Така и не разбрахме срещу кого и за какво се бунтуват тези ,,бунтовници'' ? Колкото пък до тяхното въоръжение, то това не са класически, спонтанни бунтовници излезли с тояги, ножове и ловджийски пушки или камъни , както са палестинските деца и младежи!Тези бунтовници са с пикапи-натоварени със зенитни установки, оръдия и супер модерни картечници и танкове !!! Кланетата ги правят бунтовниците на терористичните ***, наричащи се Демократите от НАТО! САЩ и ЕС трябва да се накажат най-жестоко!

44

tuzarya

преди 12 години

Ха ха ха!! На снимката виждам български смядовски електрически радиатор!! Голям майтап!!

fallback