Протестите срещу Башар Асад не стихват. 28.08.2011 г. Снимка: Reuters
fallback

Иран предупреди НАТО да устои на изкушението да нахлуе в Сирия, подчертавайки, че вместо да свали управляващите, ще затъне в "тресавище", подобно на Ирак и Афганистан, предаде Ройтерс.

Най-близкият съюзник на Сирия в Близкия изток, Иран смекчи силната си подкрепа за президента Башар Асад в последно време с призиви към него да се вслуша в легитимните искания на своя народ.

Но с падането на режима на Муамар Кадафи в Либия с помощта на НАТО, Техеран явно се опасява от възможно повторение на сценария в Сирия.

"Сирия е в първите редици на близкоизточната съпротива (срещу Израел) и НАТО не може да я заплашва с атака", посочил иранският външен министър Али Акбар Салехи пред официалната информационна агенция ИРНА.

"Ако нещо подобно се случи обаче, НАТО ще затъне в тресавище, от което никога няма да може да се измъкне като в Ирак и Афганистан", предупредил той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

rosko77

преди 12 години

хахаааа 114 добре казано-черни нинджи.А това са техните девственици ,ама с 1 рота деца и тези нинджи ако им бутнат 5 метровите дувари доста пари 6те има за дъртия 6еих,които събира парите кои какво заработил.Но мисля че 6те са на предна и задна позиция.

112

Еероу

преди 12 години

Иранците с подобни заплахи направо си вкарват вълка в кошарата.Плашат кучето със салам!

111

The Next

преди 12 години

Тези пък какво заплашват от една седмица само новини за иран как щял да унищожи израел сега пък още по глупава постъпка на НАТО се хвърлят.Много глупав трябва да си за да тръгнеш на война срещу НАТО и евреите и да се надяваш на успех!Те руснаците си траят и си приемат разни дефанзивни военни доктрини а НАТО от иран ли да се плаши!Ахматинеджат да внимава сега да не му спретнат една революция като либийската,че с това инфантилно перчене само може да разбута еврейския кошер!Много други вече плакаха

fallback