Снимка: Reuters

Безредиците се разпространиха в цял Лондон в третата нощ на улични бунтове, които вече се пренесоха и в други градове. Изблици на насилие има в Бирмингам, Ливърпул, Манчестър и Бристол.

По улиците на британската столица са излезли допълнителни полицейски подкрепления. Продължава разбиването и паленето на магазини.

Премиерът Дейвид Камерън прекъсна почивката си в Италия, за да се заеме с безредиците, които избухнаха след първоначално мирен протест в Тотнъм заради убийството на мъж от полицията. Днес Камерън ще председателства заседание на кризисния щаб.

В ранните часове днес трима души са арестувани за опит за убийство, след като наранили с колата си полицай, опитал да ги спре за проверка.

В Бирмингам тълпи младежи вилнели в търговски център, чупили прозорци и грабили магазините. Арестувани са 100 души.

Съобщава се за подпалени коли в Манчестър и за около 200 младежи с маски, които вилнеят в Ливърпул. Полицията в Бристол съобщи, че в безредиците в града участват около 150 души.

Полицията и политиците твърдят, че размириците са дело на криминални елементи, а не са признак на социално напрежение или пропуски в сигурността преди Олимпийските игри през 2012 г.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase