Снимка: Reuters
fallback

Световните лидери и икономисти търсят спешни начини за успокояване на пазарите, които преживяха сериозен трус през последните дни.

Заместник-министрите на финансите на страните от Г-20 (най-големите икономики в света) са провели днес конферентен телефонен разговор, за да обсъдят европейската дългова криза и намаляването на кредитния рейтинг на САЩ, предадоха световните агенции.

Подробности обаче не се съобщават.

Британският премиер Дейвид Камерън, който е в отпуск в Италия, и френският президент Никола Саркози вече обсъдиха в телефонен разговор финансовото положение след понижаването на кредитния рейтинг на САЩ.

Oще по темата
 Утре пък финансовите министри и шефовете на централните банки на страните от Г-7 ще проведат извънредна телефонна конференция, за да обсъдят стабилността на световните финансови пазари.

Японската агенция Киодо съобщава, че това ще стане преди отварянето на борсите, предаде БТА. 

Те ще дискутират двойната дългова криза в Европа и САЩ, и вероятно след
това ще направят изявление.

По време на конференцията по телефона японският министър на финансите Йошихико Нода ще обещае, че Япония ще продължи да купува американски облигации, отбелязва Киодо, цитирана от Ройтерс.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Ne e werno!

преди 12 години

22-ри, дано някой ден политиците се доберат до аматьорското ти ниво! И без да си икономист - алчността е библейски грях

24

Анонимен

преди 12 години

ЮДЕО-МАСОНСКАТА ТЕРИТОРИЯ САЩ ФАЛИРА,СЛЕДВА И ДРУГОТО НЕДОНОСЧЕ -ЕС И СЕГА ТА ЩЕ МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНО НАШЕНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ МАЙКОПРОДАВЦИ КОИТО ЛИЖАТ СЕГА ПОСТОЯННО *** НА АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК ,КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ,А БЕ К,ВО ГИ МИСЛЯ ТЕ ВЕЧЕ СА СЕ ОРИЕНТИРАЛИ ,СКОРО КИТАЙСКИЯТ ПОСЛАНИК ЩЕ МУ ИЗМИЯТ ЖЪЛТИЯ *** С ЕЗИК ,А НИЕ БУДАЛИТЕ КОИТО СКАЧАХМЕ ЕДНО ВРЕМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ ПАК ЩЕ СМЕ ПРЕКАРАНИТЕ

23

Мамантос

преди 12 години

Демократични малоумия. В предпоследен стадий.

fallback