Снимка: БТА
fallback

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще създаде специален екип, който да разгледа и отговори на исканията на израелските протестиращи, настояващи за социална справедливост, предаде Франс прес.


250 000 израелци, ядосани от все по-скъпия живот, излязоха миналата нощ по улиците на големите градове, демонстрирайки нарастващата сила на протестното движение, превърнало се в най-сериозното изпитание за правителството.

В екипа на Нетаняху ще има министри и университетски преподаватели. Те ще представят препоръки във връзка с исканията на протестиращите и по-специално високата цена на живота в Израел и високите цени на жилища и на наемите.

Oще по темата
 Протестите в Израел започнаха преди три седмици и първо бяха основно срещу високите цени на жилищата.

Протестиращите първо издигнаха палатков лагер в Тел Авив. Постепенно обаче протестите се разраснаха и вчера в центъра на Тел Авив излязоха да протестират 300 000 души.

"Нетаняху и неговите министри не могат да пренебрегват този вик на недоволство на народа, защото той е израз на една сила, която заплашва тяхното оставане на власт", пишат израелски изданията.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 12 години

Ако кризата се повтори е реднож целия свят да повтори примера на израел...Като не бачка капитализма сменете го....Имаше един дядка Маркс,учете от него мама му стара,може и да ни помогне.Все пак той е велик учен...Но не оставяйте капитализма само заради вашите страсти!За никой не е тайна,че кризите не са изключение,те са нещо нормално за капитализма...Значи системата не бачка итрябва да се погребе...Айм соу сори!

8

999

преди 12 години

И говорихме ... говорим ли - за арабската пролет ? И току виж - за едни пролет - за други идва израелска зима !Ми те хамериканците , като се чудеха как да създадат размирици в близкия изток на принципа на доминото - май изключиха , че Израел и тя е в Близкия изток .

7

до 9

преди 12 години

признай си че и в устата съм ти *** бе ***

fallback