fallback

Общ преглед

 

Отпускът на британския министър-председател Дейвид Камерън в Италия започна с отказа на келнерка да го обслужи в кафене в град Меркатале Валдарно, в района на Кианти, съобщи в. "Дейли телеграф".

На молбата на британския министър-председател да донесе кафе, келнерката отвърнала, че е много заета, в заведението има много посетители и го посъветвала да си налее сам. Наложило се Камерън да сервира лично на себе си и на съпругата си.

По-късно келнерката е признала, че не е познала британския министър-председател. Тя обаче побързала да се оплаче, че Камерън не й оставил бакшиш.

Дейвид Камерън и семейството му почиват това лято във вила в Тоскана. Британският премиер ще прекара тук две седмици в имение от 18 век. Тоскана до неотдавна беше любимо място за отдих на предшественика на Камерън – Тони Блеър.

Вилата, която е наел Камерън, е в близост до гред Меркатале Валдарно, в района на Кианти. Там съсед на британския премиер е певецът Стинг.

Камерън, съпругата му Саманта и трите им деца делят вилата, намираща се насред голямо частно имение, с още две семейства. Те са платили за почивката по 11 000 евро на седмица.

Делът от тази сума на семейство Камерън е 5800 евро. Имотът е собственост на производителката на вино Лучия Санджуст Бацоки. Тя и синът й Лука произвеждат там винарските сортовете санджовезе и мерло на площ от 77 акра. Заради редовните посещения на Тони Блеър в тази част на Италия районът вече е известен сред британците като Киантишър (шеговито съчетание между името Кианти и окончанието на редица британски графства).

Блеър за разлика от Камерън обаче си навлече критиките на британците, когато стана ясно, че е отдъхвал безплатно във вили в Тоскана, собственост на местни аристократи.

Поради тази причина Дейвид Камерън не само нае имота край Кианти на пазарни цени, но и пътува със семейството си дотам с нискобюджетна авиокомпания.
Във вилата, в която отдъхва семейство Камерън, има басейн, тенис корт и зала за билярд. Има още лозе, маслинови насаждения, винарна и цех за преработка на маслини. В имота, наричащ се Петроло, има и няколко езера, в които гостите могат да ловят риба.

В пределите на имението има кула, наречена Галатрона, чиито основи датират от времето на етруските и на римляните. Най-добрите вина, произвеждани в имота, са Торионе и Галатрона.

Вилата, в която са на почивка Камерън, семейството му и техните семейни приятели, е била построена между 1700 и 1750 г. и е заобиколена от голяма частна градина. Вътре тя е пълна с антики, а стените са украсени с творби на стари майстори на живописта и с произведения на съвременното изобразително изкуство. Във вилата има и импозантен полилей, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

JJ

преди 12 години

Че то ако сервитьорката беше видяла фейса на Бойко, щеше да се притесни за родата си и въобще нямаше да го направи на въпрос.

55

ikavalov

преди 12 години

Нормално, всяка сервитьорка определя според външният вид на посетителите кого да обслужи първи, кога втори...Ако е знаела, че е британският премиер, бая е щяла да се върти, ама..

54

Bai Onzi

преди 12 години

"Във вилата има и импозантен полилей" ето това е най-важното! Император нямаме, а Япония ни е през оная работа.

fallback