Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback
Шон Хор, бившият репортер на "Нюз ъв дъ уърлд", който пръв "би камбаната" за широкоразпространената практика журналисти на таблоида да се занимават с хакване на телефони, беше открит мъртъв, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.
 
Полицията открила Хор в дома му в Уотфорд, графство Хартфордшир, съобщава в. Гардиън"".
 
Според ИТАР-ТАСС местните правоохранителни органи не са потвърдили самоличността на мъртвия. Журналистите на "Гардиън" обаче настояват, че това е именно Шон Хор.
 
Световните агенции предават, че първоначалният оглед не е събудил подозрения за убийство  и причините за смъртта на репортера още се разследват.
 
Пред "Ню Йорк таймс" той беще признал, че подслушването на телефони в "Нюз ъв дъ уърлд" е било използвано нашироко и дори е било насърчавано, докато главен редактор на таблоида е бил Анди Коулсън.
 
Хоар е работил във вестниците „Сън” и „Нюз ъф дъ уърлд” заедно с Колсън, преди да бъде уволнен заради проблеми с алкохола и наркотиците.
 
Коулсън, който до неотдавна беше шеф на отдела за връзки с обществеността на премиера Дейвид Камерън, е един от арестуваните в рамките на разрастващо се разследване за подслушване на телефони и полицейска корупция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 12 години

После Путин бил лош . хаххаахаха капиталистите постъпват по същия начин с неудобните журналисти. ------------------ Какво общо имат руските правозащитници, които ФСБ ликвидира, с някакъв льохман, дето са го очистили колегите му?

75

BTV

преди 12 години

Тая мафиотска група още ли са собственици на БТВ, дето поднасят само евтини сензации и промиват мозъци с жълтини от престъпния свят.

74

Анонимен

преди 12 години

Целият свят е прогнил

fallback