Снимка: Reuters
fallback

Изправянето на кораба "Булгария" на равен кил още не е приключило. В зависимост как ще протече този важен етап от операцията, ще бъде определено времето на изваждането на съда, но то може да стане не по-рано от понеделник вечерта. Това съобщи днес зам.-министърът на транспорта на Русия Виктор Олерский, цитиран от Российская газета.

Той напомни, че при изправянето на "Булгария" в неделя вечерта се е скъсало едно от въжетата. "Вторият кран продължава през цялото време да го държи, натоварването намалява, корабът сам се изправя, но не толкова бързо", поясни Олерский.

Oще по темата
Той съобщи, че е взето решение работата по изправянето да продължи днес на обяд. "Изправянето може да отнеме няколко часа, след това веднага ще пристъпим към поставяне под корпуса на гъвкави широки листове метал", уточни той.

Олерский подчерта, че ако тези листове бъдат поставени в светлата част на деня, то изваждането на кораба ще започне днес. "Ако не, това ще стане утре в 5,00 ч. московско време (4,00 ч. българско)". Представителите на оперативния щаб отбелязват, че "всички работи вървят според набелязания план".

При скъсването на въжето при изправянето на "Булгария" е имало изтичане на нефтопродукти от корпуса, но те вече са събрани. Изследва се кърмовата част на кораба, за да се открие причината за скъсването на въжето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 12 години

Скрий се в дупката, да църкаш там мишко!

1

Осло

преди 12 години

"великите" руснаци да не опрат пак до западняците и те да им вадят консервите от дъното!

fallback