Семейство носи цветя на брега на р. Волга в памет на жертвите на туристическия кораб "Булгария", който потъна в пристанището на Казан. 11 юли 2011 г. Снимка: Reuters

Водолази са приключили изследването на помещенията на потъналия в неделя кораб "Булгария", съобщи ИТАР-ТАСС.

"Извършена бе контролна проверка на кораба. Водолазите огледаха всички достъпни помещения", заявил говорител на министерството на извънредните ситуации на Русия.

С това е приключила и операцията по издирването на загиналите във водите на Волга тази сутрин. В град Казан е била идентифицирана последната жена от жертвите на кораба, открити до момента, съобщава агенция Интерфакс.

При трагедията във водите на Куйбишевския язовир загинаха 113 души – 65 жени, 27 деца и 21 мъже. Все още не са открити телата на 16 души – пет жени, шест деца и петима мъже.

Още по темата

В момента корабът се подготвя за изваждане от дъното на реката. Водолази херметизират корпуса на кораба „Булгария”, залепяйки разбитите илюминатори със специални плоскости и прокарват кабели под корпуса на съда.

Към мястото на корабокрушението пътуват и два плаващи подемни крана.

Операцията за изваждането на потъналия кораб е предвидена за утре – 16 юли, и ще бъде извършена от предприятието "Подводречстрой".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase