Спасителната операция продължава и в момента. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Един човек се е удавил, 169 са спасени, а съдбата на трима е неизвестна, след потъването на моторния кораб "Булгария" в река Волга в Татарстан, съобщи ИТАР-ТАСС.

На кораба, който плавал от град Болгар за Казан, са пътували 173-ма души. Той претърпял повреда и потънал при село Сюкеево, Камско-Устински район, на дълбочина 20 метра и на 3 км от брега.

167-те пасажери са били спасени от минаващия наблизо кораб "Арабела", както и от други малки плавателни съдове. уточнява ИТАР-ТАСС.

"Булгария", построен в Чехия, е притежание на местна туристическа компания. Той е двупалубен и е предназначен за 140 пътници.

Спасителната операция продължава и в момента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Ваня

преди 12 години

толкова злоба...няма.

147

Ваня

преди 12 години

Периодично си обещавам, че вече няма да чета коментарите на новините в Днес.бг, АБВ.бг и други подобни...очевидно не го спазвам. Няма да коментирам случилото се, няма да коментирам името на кораба, няма да коментирам националността, религиозната принадлежност, самоопределянето на пострадалите, сексуалната им ориентация, семействата им, изправността на кораба и т.н. Прочела съм доста коментари на различни събития, на доста езици, от различни хора - мъже и жени, грамотни и не толкова...е...

146

До Петьо - евреин

преди 12 години

Това,че са приели исляма не значи,че в тях не е останало нищо българсо при положение,че те самите се наричат така.Има българи будисти като Дони и Коцето Калки да не би те да не са българи.Народността е едно,а религията нещо съвсем друго.Трябва нашите политици да възобновят връзките с тези нора,те са наша кръв и не го отричат като някои други,а напротив търсят контакт с нас.Хайде да не бъдем по католици от папата.Така са се стекли историческите събития те са се спасили от изчизване като са приели

fallback