Снимка: Reuters
fallback

Полша подписа днес със САЩ споразумение за разполагане на американски изтребители Ф-16 и транспортни самолети С-130 на полска земя, предаде ДПА.

"Смятаме, че това е следващата стъпка за задълбочаване на полско-американското партньорство", заяви полският министър на националната отбрана Богдан Клих на церемонията по подписването.

От американска страна своя подпис сложи посланикът във Варшава Лий Фейнстийн.

Военните самолети ще пристигнат в Полша за тренировки на ротационен принцип в края на 2012 г.

Те ще дойдат от американски военни бази в Европа и ще бъдат придружавани от 20-ина американски военни, които ще обучават своите полски колеги.

"От 2013 г. планираме редовно присъствие на тези самолети и обучение на пилоти четири пъти годишно", уточни Клих.

Преговорите по споразумението започнаха през декември миналата година, когато полският президент Бронислав Коморовски бе на посещение в САЩ.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

петре

преди 12 години

И САЩ и Китай гледат да имат приятелски отношения с Русия и се съобразяват с нея. Само българските ,,генерали,, нападат Русия и я превземат всеки ден по форумите:)

38

21-ви век

преди 12 години

Не мога да разбера русофилите какво се надъхват. Постоянно изкарват на преден план Наполеон и Хитлер и това как са изгубили войните си с русия и видите ли русия е непобедима..Това изобщо няма никакво значение..Това че Хитлер и Наполеон не са унищожили русия не значи,че Американците или Китай няма да го сторят! Един път не падна русия (срещу Наполеон),втори път на косъм от унищожение(срещу Хитлер)..а на третия път????? Сещате ли се какво се случва на третия път!???

37

do36

преди 12 години

Niama nujda niakoi da ide i da se bie s rusnacite.Sami4ki te si se biat nai-dobre. Putin e po-dobar za Amerikancite ot 10 Hitlera. Samo , 4e na6ite rusofilski kratuni tova nikoga nema da go razberat, za6toto se pravat na po rusnaci ot rusnacite.

fallback