Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Скандал, избухнал в американски пътнически самолет, вдигна във въздуха два изтребителя F16, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки комюнике на Обединеното командване за аерокосмическа отбрана на Северна Америка.

Инцидентът станал в нощта на 31 май, когато на борда на "Боинг 767" на компанията "Юнайтед еърлайнс" двама пътници се спречкали.

Полетът бил за Гана, а самолетът излетял от международното летище "Дълес" край Вашингтон. На единия от пътуващите не му харесало, че стоящият пред него прекалено много спуснал облегалката на седалката си. Словесната престрелка преминала в ожесточен юмручен бой.

Командирът на полета решил да кацне отново на летището, като за целта предупредил компетентните служби. Те от своя страна, съблюдавайки действащите инструкции, веднага уведомили военните за нарушаване на обществения ред по време на полет. На борда на боинга пътували 144-ма души.

Военновъздушните сили от авиобазата "Ендрюс" край Вашингтон били вдигнати по тревога и два изтребителя F16 веднага засекли пътническия самолет.

Те го ескортирали до кацането му на летището в американската столица, където скандалджиите били очаквани от полицията.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase