Снимка: Reuters
fallback

Германските власти съобщиха, че източникът на заразата с опасната бактерията ЕХЕК (ентерохеморагична ешерихия коли), още не е установен, предаде АФП.

"Докато експертите в Германия и Испания не успеят да установят със сигурност произхода на новия патогенен агент, общото предупреждение за зеленчуците остава в сила", каза министърът на прехраната, селското стопанство и защитата на потребителите Илзе Айгнер пред в. "Билд ам зонтаг".

Заради бързото разпространяване на болестта германските санитарни власти препоръчаха да не се консумират домати, краставици и зелени салати, особено произведените в Северна Германия.

Oще по темата

Бактерията ЕХЕК се разпространява главно с консумация на сурови зеленчуци. Огнището на заразата е в Северна Германия, но вече има случаи в Швеция, Дания, Великобритания, Холандия, Австрия, Франция и Швейцария.

Подозренията за произхода й са насочени към Испания, след като Европейската комисия посочи като неин източник парникови краставици, произведени в Андалусия, без да изключва обаче, че тя може да е станала и по веригата на разпространяването им.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 13 години

и да допълня , японците преебаха света с ядрените централи като най великите технически гении, германците били най - чисти , ние все се упрекваме че сме българи , но всичко се променя , новия бич божий май само нас ще пощади , защот осме низвергнати от всички

6

Анонимен

преди 13 години

ГМО, Воена микробиологична лаборатория, Публични домове с жени от африка или в краен случай некаква случайна мутация, но тъй като това е трудно да стане , най вероятно е биологично ооръжие предавано по орален или полов път

5

Вальо

преди 13 години

Ако беше станало у нас всички "бели" държави щяха да ни сочат с пръст...а ние щяхме само да повтаряме "това само у нас може да стане!" Айде сега да ги видим "дисциплинираните" Германци как ще се справят със ситуацията!

fallback