Снимка: БТА
fallback

Съдът в Ню Йорк официално подведе под отговорност подалия оставка генерален директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан, съобщава Ройтерс.

Той е обвинен в опит за изнасилване на камериерка.

Прокурорите казаха пред Върховния съд на Ню Йорк, че са против освобождаването му под гаранция.

„Обвинителният акт беше одобрен и внесен срещу обвиняемия”, отбеляза в съда прокурорът.

Строс-Кан се яви пред съда в Ню Йорк в сив костюм. Той се усмихна към хората в галерията, дошли да го подкрепят.

Сред тях бе съпругата му Ан Сенклер и една от дъщерите му, които според Франс прес били силно развълнувани.

Защитата на Кан отбеляза, че той е почтен човек и няма да избяга. Защитата „предлага възможно най-ограничителните условия”, ефективен домашен арест в апартамент в Ню Йорк, за пускането на Строс-Кан под гаранция.

Според адвоката е „абсурдно” да се говори, че бившият френски финансов министър има опасност да избяга.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

1

преди 12 години

Как така ще я насили и изнуди за орален секс?Тя ще го захапи ако е изнасилване.После какво търси в апартамента щом клиента не е напуснал хотела?Тая гвинейка е 181 см. и била здрава и яка.Той плаща на адвокатите по 20000долара на месец и на дедиктивите по 500 долара на час,ще намерят причината за това нейно действие.Започват слъжа,брат и се оказа приятел.Ще изчакаме развитието на нещата,жалко той е огромен капацитет по икономика и напълни хазната на МНФ с милиарди.

26

МИЕТ

преди 12 години

Наистина има много влиятелни хора , но те посягат редовно на красивите жени и са известни на журналистите папараци и хората.При Доминик Строс-Кан няма досега подобни индикации.Има нещо много съмнително в цялата тази история.Първо ДСК е много богат човек с висока позиция и може да има много по-изискани и красиви жени от тази камериерка - защо да рискува? Второ - не може да се обясни и фактът , че след като нощувката в хотела струва 3000$, защо персонала е от такива африкански емигранти , които сигурно работят на много минимални заплати?Трето ДСК е на 62г. и защо чак сега го уличават в такова деяние , а през целия си живот досега е бил дълго време като високопоставена личност под лупа от журналистите и обществото? Четвърто - защо лъже приятелят й , че е неин брат? Когато се намерят задоволителни отговори на тези въпроси , чак тогава ще се разсеят подозренията за скалъпен и съмнителен арест на ДСК.

25

ринго

преди 12 години

гвиана...това къде беше бе ? Камериерката трябва да е негро и живеела със дъщеря си в жилищен блок за хив -позитивни демек спинозни .Давт им ги да не се мешат с другите хора .Как са я наели тази на работа в елитен хотел един господ знае но цялата работа е нагласена .Целта е да остане еврейчето Сарко президент че американците да си имат маша в Европа .Никой френски президент не е бил толкова раболепен пред САЩ .Сарко е троянския кон....

fallback