Снимка: Reuters
fallback

САЩ разочароваха либийската опозиция като не признаха Нацоналния преходен съвет за легитимно правителство на страната. Това стана ясно след посещение в Белия дом на високопоставен член на съвета, който се опитва да събере повече международна подкрепа.

Вторият човек в базирания в Бенгази съвет - Махмуд Джибрил, се срещна с високопоставени представители на американското правителство, включително с националния съветник по сигурността Том Донилон.

Според съобщение на Белия дом, Донилон казал на Махмуд Джибрил, че САЩ гледат на съвета като на „легитимен представител на либийския народ, на който може да се има доверие”.

САЩ и Великобритания не признават съвета за истинското правителство на Либия, за разлика от Франция, Италия и Катар.

Според говорител на Белия дом, такава стъпка би била „преждевременна”. Позицията на САЩ е, че либийците трябва да определят своето правителство, а не други държави.

Междуврумунно беше пуснат аудиозапис, за който се твърди, че е на Муамар Кадафи. В него полковникът казва, че е на място, където силите на НАТО не могат да го достигнат.

„Казвам на тълпите кръстоносци, че живея на място, на което не можете да ме достигнете и да ме убиете, защото аз живея в сърцата на милионите”, казва Кадафи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Акъл море

преди 12 години

Ти съвсем изпростя бе човек! Пак ли си фиркан? С часове затъпяваш! Ако караш с тая скорост,много скоро съвсем ще ти изтънее мозъка...С Уорлик ще се видиш,но пари не очаквай.Той дава само на тези,които могат да разбиват България на едро.Какво можеш ти с твойта фирма за почистване? Пък и им понамаляха вече доларите...И внимавай какво чукаш и какво си въобразяваш че чукаш, за да не си го начукаш сам!

72

Марк

преди 12 години

Вече съм сигурен че си женаааааааааааааа!А аз съм си супер пич!но не карам Москвич!Обичам америка и комунистките като теб)!Понякога нарочно чукам комунистки, получавам някъкакво особенно удоволствие /имам чувството , че чукам БКП!/

71

Червената помия

преди 12 години

70, понякога трябва да замълчиш и хората да те мислят за ***, отколкото да си отвориш устата и да разсееш съмненията.И още нещо-Явно си много добър в мъжката любов, щом те оценяват на 1000 долара, човека явно добре познава възможностите да го успокоиш, като му рецитираш Марсилезата в оригинал.За това те вика да пиете заедно, не за друго.

fallback