Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Британският принц Хари бе произведен в чин капитан след отслужване на пет години в армията, предаде АП, като се позова на съобщение на двореца "Сейнт Джеймс".

В разпространеното съобщение се посочва, че занапред досегашният лейтенант и правоспособен пилот на атакуващ хеликоптер "Апачи" ще бъде назоваван капитан Хари Уелски.

Принцът е бил удостоен в четвъртък със значката "Апачи" в знак, че е завършил успешно осеммесечното си обучение за управление на хеликоптер, включващо дневни и нощни полети, както и подготовка на земята.

26-годишният Хари вече има право да лети на хеликоптер без инструктор и продължава обучението си по работа с оръжия като част от службата си във военновъздушния корпус към армията.

Принцът постъпи в армията през април 2008 г. след 44-месечно обучение в Кралската военна академия "Сандхърст". Той отслужи 10 и седмици в Афганистан.

Новопроизведеният капитан ще бъде кум на сватбата на брат си принц Уилям с Кейт Мидълтън на 29 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

редник №14

преди 13 години

Ходих да служа защото имаше наборна армия тогава и имах повиквателна. Но и тогава даваха заплати. 1.20 лв беше заплата на редник за месец. Не се опитвай да се правиш на много манталитетен капацитет, не ти отива. И за сведение, те парите си ги взимаха пак за членския внос на ДКМС, така че не съм ощетил много държавата с мойта "заплата".

26

До редник 14

преди 13 години

Ама ти срещу заплащане ли ходи да служиш, че имам такъв ясен спомен? Аз дори нямам спомен каква ми е била войнишката заплата. Въпрос на манталитет.

25

редник №14

преди 13 години

На мен никой не ми е казвал нито съм се скатавал, аз съм си изпълнил дълга, точно от 2 години. Повече не мисля какво имам да обяснявам, не си мисли че само ти си бил войник. Срещу заплащане разбира се, месечно за 1.20лв.

fallback