Карлос Слим. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Компания на мексиканския милиардер Карлос Слим е глобена с 1 милиард долара, пише „Файненшъл таймс“.

Мексиканската федерална комисия по конкуренцията прие за незаконна дейността на най-голямата в страната телекомуникационна компания America Movil и дъщерното й предприятие Radiomovil Dipsa (Telcel).

Telcel беше обвинена в завишаване тарифите за роуминг и за входящи обаждания.

Освен това комисията смята, че America Movil постоянно повишава цените при предоставяне на услуги по наземни мобилни връзки на конкурентите.
 
Ръководството на компанията не е съгласно с наложената глоба и ще я обжалва, пише „Ню Йорк таймс“.

Компанията America Movil контролира 70% от активите в мобилната комуникация в Мексико, а клиенти на оператора Telcel са 90 процента от мексиканците, пише Lenta.ru.

Телекомуникациите са основен бизнес на Карлос Слим, който от 2010 г. е най-богатият човек в света според списание „Форбс“.

Капиталът му е 74 милиарда долара и нараства бързо. Само през 2010 г. Карлос Слим е спечелили 20 милиарда долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Ангел

преди 13 години

Бълха го ухапала той прави по млрд. на месец.Крайно време е да се вдигнем срещу монополите без значение дали са мобилни оператори или петролни компании.Такива монополи съществуват само в страни от 3-тия свят като Мексико и България.

27

A4o

преди 13 години

М -Тел бе най печелившата телекумоникационна компания в Европа преди няколко години, печалбта им бе 300% и повече , издоиха българите, ако си спомняте рекордните цени на минута разговор , сега ги намалиха драстично, но истина е , че пак са високи, отделно надписват сметки и лъжат - защо си мислите , че там в Мексико е по различно, навсякъде гледат ПЕЧАЛБАТА, а тя е за сметка на хората!!!!!!!!!!!!!

26

Боб

преди 13 години

До KARTOFF2Ами ще ти дам пример, Христо Ковачки злоупотреба с 16мил лева ддс, осъден, глоба 20 000 лева. Пари по делото 40 хил лева и 3 години условно. Това е ДДС, парите които са играли са х5 и това само доказаното!!

fallback