Снимка:Getty Images/Guliver Photos
fallback

Основателите на интернет покер компаниите PokerStars, Full Tilt Poker и Absolute Poker са сред 11-те обвиняеми в процес с иск за над 3 млрд. долара, в САЩ, съобщава Bloomberg.

Обвиненията са за банкови измами, пране на пари и организиране на незаконен хазарт. Това е последният от серия процеси заведени от щатската прокуратура срещу компании за интернет хазарт.

Базираната на остров Ман PokerStars, ирландската Full Tilt Poker и базираната в Коста Рика Absolute Poker са водещите компании предлагащи интернет покер на клиенти от САЩ.

„Обвиняемите са организирали сложна схема за измами, чрез която са подвели някои американски банки и на практика са подкупили други, с цел изпиране на милиарди долари от незаконен хазарт“, се казва в обвинението на прокуратурата. „За да се заобиколят законите за хазарта, обвиняемите са използвали банкови измами и парне на пари в особено големи размери“.

Според прокуратурата, след като през 2006 г., в САЩ е бил приет закон забраняващ на американските банки да обработват плащания на офшорни компании за интернет хазарт, PokerStars, Full Tilt и Absolute Poker са измислили схемата, за да продължат дейността си в САЩ.

През 2010 г. пазарът на интернет покер е нараснал с 7,1% до 5,1 млрд. долара, разкриват данни на британската H2 Gambling Capital. Глобалният пазар на интернет хазарт се оценява на 30 млрд. долара.

 Още световни икономически новини


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

ПокерИнструктор

преди 12 години

Покерстарс започна връщането на пари на американски играчи. Прочети повече по темата на bonuskurva/ .

32

Миленчо

преди 13 години

Женена е с дете.. даже май са 2 :)нали така крименче :) Ив ;)

31

gogo mav

преди 13 години

КРИМЕНА СТ ЗАГ, АЙ ЛЪВ ЙЮ

fallback