Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Отломки от самолета на Ер Франс, катастрофирал на 1 юни 2009 г., са открити в Атлантическия океан, край бреговете на Бразилия и следователите се надяват да бъдат намерени и черните кутии, предаде Франс прес.

При издирвателните операции в морето бяха открити отломки, идентифицирани от следователите като части от самолета Ербъс А330-203, се казва в съобщение на френската Служба за разследвания и анализи.

Oще по темата

Благоприятно е, че отломките са пръснати върху относително малка площ и затова има надежда да бъдат намерени черните кутии, се казва в съобщението. На въпрос какви са откритите отломки, директорът на службата Жан-Пол Троадек отговори, че те са части от двигателите и крилете на самолета.

Новата четвърта фаза на издирване с подводни роботи започна на 25 март в зона с площ 10 000 кв. км. Тя е с радиус 75 км от последната точка, над която е летял самолетът, и е на около 1500 км североизточно от бразилското пристанище Ресифи.

При катастрофата над Атлантическия океан на 1 юни 2009 г. загинаха всичките 228 души в самолета, летящ от Рио де Жанейро за Париж, напомня АФП.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

0

преди 13 години

Аз разбирам да сме една Германия примерно, та да правим такива коментари, ама като знам в БГ какви сме мизерници, доста смешно звучат каквито и да било критики към Франция от наша страна..

14

конкордски

преди 13 години

Вермахта пак трябва да марширува по Шанз Елизе .!

13

Анонимен

преди 13 години

Абе направо да ги ожалиш. Ние тука имаме страхотен национален превозвач който фалира, беше приватизиран и разпродаден на части а коли ще строим след още няколко години и то на "престижните" китайски марки. А французите имат държавна авиокомпания която има авиофлот струващ повече от цялата държавна собственост в България и произвеждат коли от 100 години които се продават в цял свят! Наистина имат нужда да взимат пример от нас!

fallback