Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Отломки от самолета на Ер Франс, катастрофирал на 1 юни 2009 г., са открити в Атлантическия океан, край бреговете на Бразилия и следователите се надяват да бъдат намерени и черните кутии, предаде Франс прес.

При издирвателните операции в морето бяха открити отломки, идентифицирани от следователите като части от самолета Ербъс А330-203, се казва в съобщение на френската Служба за разследвания и анализи.

Още по темата

Благоприятно е, че отломките са пръснати върху относително малка площ и затова има надежда да бъдат намерени черните кутии, се казва в съобщението. На въпрос какви са откритите отломки, директорът на службата Жан-Пол Троадек отговори, че те са части от двигателите и крилете на самолета.

Новата четвърта фаза на издирване с подводни роботи започна на 25 март в зона с площ 10 000 кв. км. Тя е с радиус 75 км от последната точка, над която е летял самолетът, и е на около 1500 км североизточно от бразилското пристанище Ресифи.

При катастрофата над Атлантическия океан на 1 юни 2009 г. загинаха всичките 228 души в самолета, летящ от Рио де Жанейро за Париж, напомня АФП.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase