Снимка: Reuters
fallback

Режимът на Муамар Кадафи е провел тайни преговори с британските власти, съобщава вестник „Гардиън“.

По данни на източник от британското правителство един от най-близките помощници на сина на либийския лидер Сейф ал Ислам – Мохамед Исмаил е посетил Лондон, където е провел преговори, чиито дата и естество обаче не се конкретизират.

Според източника на изданието визитата на Исмаил е част от усилията за урегулиране на отношенията между Либия и Запада.

Самият Сейф ал Ислам по последни съобщения се намира в една западна страна, където води преговори за търсене на пътища за урегулиране на ситуацията около Либия.

Британското външно министерство не потвърждава и не опровергава появилата се информация.

„Министерството няма да коментира каквато и да е информация за своите контакти с либийските официални лица. На срещите ни с представители на Либия ние всеки път подчертаваме, че Муамар Кадафи трябва да се оттегли“, заявиха от Форин офис.
 
Съобщенията за тайните преговори между Либия и Великобритания се появиха на фона на неотдавнашната оставка на либийския външен министър Муса Куса, който в момента се намира в Лондон.

Британското външно министерство заяви, че той е пристигнал по собствена воля и е заявил, че подава оставка от поста си. Ръководителят на британската дипломация Уилям Хейг каза, че Куса „се намира на безопасно място и обсъждаме с него всички възможности за изготвяне на план за по-нататъшни действия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 13 години

без майтап - ти си жалък червен *** .. Сигурно и за Милошевич си писал така .. даеба и *** ти жалък ..

12

Анонимен

преди 13 години

Май Муса Куса западняците ще го хвърлят на бунтовниците за дране.

11

Анонимен

преди 13 години

виж са тикво ако не беше Съркози изобщо нямаше да освободят Българите от тая либииска *** така че не ми говори за морал ...

fallback