Снимка: Ройтерс
fallback

Един от синовете на Муамар Кадафи – Хамис Кадафи, е починал от раните си в болница в Триполи, твърдят опозиционни сайтове и арабски медии, цитирани от ДПА.

Смята се, че Хамис Кадафи бил ранен в събота, след като пилот от либийските ВВС умишлено разбил самолета си в комплекса Баб ал Азизия в Триполи, където живеят Кадафи и част от роднините му.

Хамис починал от изгарянията, които получил по време на нападението, съобщава новинарският сайт Arabian Busines.

Рано тази сутрин пък административна сграда, разположена в резидентския комплекс либийския лидер Муамар Кадафи в Триполи, беше напълно разрушена от ракета. Сградата се намира на 50 метра от шатрата, в която полковникът приема важните си гости. Чуждестранни журналисти са били отведени с автобус от властите до резиденцията, за да видят пораженията.

Междувременно, позовавайки се на представител на бунтовниците, Ройтерс съобщи, че сили, верни на либийския лидер Муамар Кадафи, водят цивилни граждани от съседни градове в държания от бунтовници град Мисурата, за да ги използват като човешки щит.

Агенцията цитира и жител на града, според когото верни на Кадафи хора в цивилни дрехи, но въоръжени, се намират в центъра на Мисурата.

Оттам са съобщили за агенцията, че седем души са били убити вчера в града.

По данни на жители на Мисурата разположеният на около 200 километра източно от столицата Триполи град е обкръжен от сили на либийския режим и водоснабдяването все още е спряно, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

220

сара

преди 13 години

първо -до хапльото 234 - остновният мъчител на нашите мед.сестри е главнокомондващ на така наречените"бунтовници" - купен с доларчета, франкове и лири за да организира смешната цигансак тълпа "прогресивни" либийци, уф, че си жалък!второ - тази инфо горе си е чиста фантазия, не се остаяйте да ви манипулират - това не евойна в защита на депократични цели а целИ - кладенчетата и техните кранчета да работят за френците, англите и жандармънта на Света - американоса...

219

bg

преди 13 години

Da,ubit e.I sled 10 dena che ubit.I sled 45 dena che bude ubit.Mnogo puti che bude ubit.Kadafito e ve4e ubit.Predi edna sedmica.Kak beshe-v samolet nad ujna Gurcia li,kak beshe?

218

Iliyanco

преди 13 години

Kadafi, Kadafi ti si zemen ray, ti si nasiyat spasitel, ti si covek ot klasa, ti si gEniY

fallback