Министърът на отбраната на Израел Ехуд Барак. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Муамар Кадафи ще бъде свален след няколко седмици или месеци, заяви министърът на отбраната на Израел Ехуд Барак в интервю за британската телевизия Скай нюз.

Говорейки за военната операция за установяване на зона, свободна от полети, над Либия, Ехуд Барак каза: „Смятам, че ако тя бъде осъществена ефикасно и бъде подкрепена от арабските страни, което е много важно, това в крайна сметка може да доведе до свалянето на Кадафи.

Надяваме се, че това ще се случи в крайна сметка, може би след няколко седмици или месеци, и на Кадафи ще му дойде краят”, каза Барак.

При това министърът заяви, че Израел не възнамерява да участва във военната операция срещу Либия.

От сутринта в небето над либийската столица Триполи периодично избухват снаряди, изстрелвани от зенитните установки на верните на Кадафи въоръжени сили.

Средствата на противовъздушната отбрана са действали активно през цялата нощ.

В различни квартали на града и до момента се чуват изстрели от автоматично оръжие и викове „Аллах акбар” („Аллах е велик”).

По радиото и телевизията от време на време излъчват направени по-рано от Кадафи изявления за готовност за противопоставяне с всички сили на „агресията на кръстоносците” и неговите призиви към либийците да се въоръжават за отпор срещу врага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

баба

преди 13 години

посетете :evreite.blog.bg и ще разберете доста неща за ционистите!

112

бг - 114

преди 13 години

Брааат.. вземи се образовай малко :)

111

Мамантос

преди 13 години

Чифутска ***!

fallback