Снимка: Reuters
fallback

Ниво на радиоактивност 1000 пъти над нормалното е регистрирано в контролната зала на първи реактор на АЕЦ "Фукушима 1" в североизточната част на Япония, съобщи АФП.

Премиерът Наото Кан е разпоредил всички жители в радиус от 10 км около мястото да бъдат евакуирани заради риск от радиоактивно замърсяване.

Oще по темата
По-рано японският министър на промишлеността Банри Кайеда допусна възможността за "минимално изтичане на радиация" от атомна електроцентрала в североизточната префектура Фукушима след най-силното земетресение в историята на страната.

Тогава японската агенция за ядрена безопасност съобщи, че налягането в АЕЦ "Фукушима 1" се покачва и че е 1,5 пъти над нормалното равнище.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

291

ajdebe

преди 13 години

ves666Абе, приятел, ти знаеш ли за какво говориш? Какви са тия числа, дето си ги написал? Тва да не е от тотото нещо :-)))

290

ves666

преди 13 години

v balgaria i bez avaria radiaciata e visoka 00,8 v niakoi raioni do 0,3,5 bim na rakovi zaboliavania

289

shobo

преди 13 години

до 309-ти коментар,аз не съм "надъхан еколог"!!!ВЕИ не означава непременно фотоволтаици, абревиатурата означава възобновяеми енергоизточници. човек не може с лека ръка да отхвърля дадена технология(нито аец нито веи). за момента фотоволтаиците са нерентабилни, ветрогенераторите също, но пък ВЕЦ става. мисълта ми е че без АЕЦ в една държава не може да се говори за стабилна енергетика.

fallback