Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Либийската държавна телевизия съобщи, че правителствените сили са установили пълен контрол над градовете Зауия, Мисурата, Тобрук и Рас Лануф, съобщи Ройтерс. Пак според държавната телевизия правителствените части, лоялни на Муамар Кадафи, се насочват към Бенгази.

Позовавайки се на собствени източници, АФП предаде, че Рас Лануф остава под контрола на противниците на режима на Муамар Кадафи.

Постъпващата от Либия информация за обстановката в страната е разпокъсана и не позволява да се създаде точна представа, посочват агенциите.

Интензивен и продължителен картечен огън избухна в либийската столица Триполи преди зазоряване, съобщи Ройтерс, като се позова на очевидци.

Oще по темата
Не е ясно кой е стрелял и каква е причината за стрелбата, която започна около 5:45 часа местно време.

Центърът на Триполи беше огласен от изстрели от автоматични оръжия, някои с голям калибър, както и от възгласи в подкрепа на лидера Муамар Кадафи, подсвирквания и какафония от клаксони от профучаващите по улиците автомобили.

Правителственият говорител Муса Ибрахим отрече в столицата да се водят боеве.

"Уверявам ви, уверявам ви, уверявам ви, уверявам ви, в Триполи не се водят никакви сражения. Всичко е наред. Триполи е 100 процента под контрол. Това, което чувате, са празнични фойерверки. Хората са излезли по улиците и танцуват на площада", добави той, но предупредил журналист от телевизия "Ал Джазира":

"Бих посъветвал да не ходите там заради собствената ви безопасност".

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

184

Мамантос

преди 13 години

До 190.Ти си тъпанарче, на нивото на бат` си Бойко си; няма как да я разбираш геополитиката.

183

Анонимен

преди 13 години

Гледай да не се обърка и вместо носовете да им натрие гъзовете със собствения си нос.

182

Мамантос

преди 13 години

На демократично-либералните *** им става много неприятно, че Муаммар не се предава, и май ще натрие носовете на про-западните отцепници в Киренайка.

fallback