Снимка: Reuters
fallback

Руски опозиционери издигнаха днес гигантски плакат край Кремъл, призоваващ премиера Владимир Путин да смени мястото си с Михаил Ходорковски – руския милиардер, който се намира в затвора, след като Кремъл му отне петролната компания, предаде Франс прес.

Плакатът с размери 12 на 8 метра беше окачен в центъра на руската столица. "Време е за смяна", гласеше надписът под снимка на Ходорковски на свобода, а до него – Путин зад решетките.

Плакатът остана там около 40 минути, след което бе свален от милиционери и охранители на съседен луксозен хотел.

Роман Доброхотов, лидерът на движението "Ние", което окачи плаката, изтъкна пред радио "Ехото на Москва", че целта е била да се заяви, че Русия има нужда от промяна.

"Символ на такава промяна би било, ако Путин смени мястото си с Ходорковски", добави той.

Бившият ръководител на петролната компания ЮКОС Михаил Ходорковски беше осъден на 14 години затвор. Неговите поддръжници са на мнение, че присъдата е била произнесена под диктовката на Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Тин-тири-мин-тири

преди 13 години

До: РуснакПич ти сигурно и хабер си нямаш от Русия, като гледам какви глупости пишеш. Русия се състои от Москва и Петербург. Само там хората получават добро възнаграждение(няколко пъти по-високи от нашите), цените на храните са като нашите, а другите услуги като електричство и комуникации са по-евтини от нашите. Извън тези 2 града е глад и мизерия, ама истински глад и мизерия. Ходил съм в Русия и живях там 1 месец. Така, че не говори глупости.

39

Руснак

преди 13 години

И спрете да живеете в заблудата ,че руснаците живеят по-зле от вас.Още е зле ,но стандартът на живот в Русия не може вече да се сравни с България. Доходите са малко по-големи ,но разликата в цените определно прави България доста трудно място за живот.

38

Руснак

преди 13 години

Путин ще изгуби голяма част от вота на следващите избори ,защото не вкара Абрамович и др. подобни "бизнесмени" в затвора при Ходорковски.Народът още помни хаоса и глада на 90-те и мрази в червата тези еврейчета които забогатяха покрай този разпад на държавността.

fallback