Така идва любовта... Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Хиляди малайзийки се събраха в столичен парк, за да хвърлят мандарини във вода с надеждата, че плодът ще попадне в ръцете на потенциален партньор, предаде Ройтерс.

Старият обичай все още се спазва от малайзийките от китайски произход в страната, в която голямата част от населението е мюсюлманска.

Мандарини се хвърлят в последната вечер от 15-дневните празненства по случай Лунната нова година. Този ден е известен като китайския Свети Валентин.

Според традицията, зародила се в Северна Малайзия, неомъжените жени хвърлят мандарини в морето с надеждата, че плодът ще бъде намерен от млад мъж, който може да стане бъдещият им съпруг.

В днешни дни повечето жени целят просто да разширят кръга си от приятели. Не са малко и двойките, които участват в хвърлянето на мандарини, а съвременната версия на обичая допуска и присъствието на мъже.

Преди да хвърлят плода във водата, дамите написват върху кората му името, телефона и имейла си. Ако някой мъж прояви интерес към жената, той й дава банан със собствените си данни, написани върху кората му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

галактика

преди 13 години

до 11- анонимен ---- Предполагам, че надписа става чрез изрязване / би могло да се уточни, но аз мисля, че е така/

18

.

преди 13 години

А той й дава банан! :))))))))))))))))))))))))))))))

17

Лили

преди 13 години

Има много мъдрост в думите ти;-))

fallback