Индийският външен министър Соманахали Малая Кришна. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Индийският външен министър Соманахали Малая Кришна се опитва да спаси репутацията си, след като на заседание в ООН миналата седмица прочете погрешка изказването на португалския си колега, предаде АФП.

Седемдесет и осем годишният Кришна чел в продължение на три минути текста, преди негов сътрудник да забележи объркването.

По-късно министърът омаловажил гафа, уверявайки журналистите в Ню Йорк, че не е станало нищо страшно. "Пред мен имаше толкова много документи, че неволно съм взел чуждото изказване. Случват се такива неща, за съжаление", добавил той.

Всекидневникът "Хиндустан таймс" днес се пошегува с министъра, като допусна, че объркването е позволило на Индия да изрази признателността си към Португалия - бивша колониална сила, владяла някога днешния щат Гоа.

Има много неща, за които можем да сме благодарни на португалците, отбелязва шеговито вестникът, и дава за пример вкусната местна кухня в Гоа. Най-малкото, което можем да направим, е от време на време да четем някоя тяхна реч.

Опозицията обаче се отнесе към грешката доста по-сериозно. Според говорител на консервативната политическа формация "Бхаратия Джаната" гафът доказва, че "равнището на некомпетентност (на правителството) е достигнало връхната си точка".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

linker

преди 13 години

Кой те излъга за тази грандиозна глупост? Всеки пищи от некомпетентността на индийските програмисти. Наемат ги заради ниската стойност на работната им ръка и след това се обръщат до българските, за да им оправят бакиите..

14

Анонимен

преди 13 години

***, ***, ама техните порграмисти минават за едни от най-добрите в света! И тяхната опозиция като нашата - от всичко прави актив и дебне за кокала...

13

Анонимен.

преди 13 години

Пак добре, че не е прочел обедното меню от съседния ресторант. :)

fallback