Снимка: БТА
fallback

Египетският висш военен съвет взе решение да суспендира конституцията и да разпусне парламента на страната, съобщава Ройтерс.

В комюнике номер 5 на Висшия военен съвет, който пое управлението на страната след оттеглянето на президента Мубарак в петък, се посочва още, че ще бъде сформирана комисия за поправки на конституцията и ще бъде организиран референдум за бъдещи конституционни промени.

В комюникето обаче не се уточнява кой ще назначи въпросната комисия.

Египетските военни ще командват в страната в продължение на 6 месеца до изборите през септември, се отбелязва в изявление, разпространено до медиите.

Висшият военен съвет уверява, че ще спазва всички подписани от Египет международни договори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

ринго

преди 13 години

по добре военните от колкото ислямистите.Това е ход подсказан от евреите на Мубарак .Едва ли на някой му стиска да легне под веригите на танка.И в Египет има мислещи хора за разлика от надъханите гъжви по площада а те не искат анархия.Оттеглянето на Мубарак е добро поне няма да се наложи армията да убива за да въдвори ред.Е малко ще понабият ислямските демократи но все пак е нормално да вкарат живота в норма.

62

Ал

преди 13 години

Историята не познава случай, в който взелите власта военни я предават доброволно и то след 6 месеца!Ще си напишат нова конституция и ще бетонират управлението си за години напред. А демонстрациите с/у тях ще бъдат смазвани с танковите вериги!

61

Анонимен

преди 13 години

Lqgam si ne mi se slu6at 6izofrenici

fallback