Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Градският съд в столицата на Ингушетия Магас нареди да бъдат задържани под стража няколко заподозрени по делото за взрива на московското летище Домодедово на 24 януари.

ИТАР-ТАСС съобщи, че са арестувани 16-годишната Фатима и 15-годишният Ахмед Евлоеви, както и 23-годишният Умар Аушев, като тримата са от едно и също село.
 
Повдигнати са им обвинения в тероризъм, убийство, незаконно придобиване и съхраняване на оръжие и взривни вещества, съобщиха от съда в Магас.

Говорител на съда уточни, че Ахмед и Фатима Евлоели са брат и сестра на Магомед Евлоев, заподозрян за взрива на Домодедово, предаде Интерфакс.

Oще по темата

ДНК на роднините на Магомед Евлоев съвпадат с ДНК на тленните останки на терориста, който се самовзриви на Домодедово, съобщи РИА Новости, като се позова на източник от правоохранителните органи.
Според следствието младежите са знаели за престъпните намерения на Магомед Евлоев, но не само, че не са предупредили властите, но и са му помагали.

Лидерът на чеченските екстремисти Доку Умаров пое отговорност за трагедията в Домодедово две седмици след взрива в залата за посрещачи на международния терминал.
Освен това той обеща „година на кръв и сълзи“ за Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 13 години

На 15-годишен е предявено обвинение в ТЕРОРИЗЪМ...а,като почне да се бръсне,в какво ще го обвинят?????

20

Анонимен

преди 13 години

Само така с долните уахабистки терористи. А този Доку Омаров, когато го гепи ФСБ, защото със сигурност ще го хване, да му резнат болната ненормална тимберица и от нея да направят гърне за *** на Домодедово! Така ще се възстанови спаведливостта! Долни твари! Колко невинни хора измряха заради мързеливи и неспособни брадати моли!

19

Хала

преди 13 години

Опасявам се, че преди да ги екзекутират(терористите),ще ги затворят в строго охраняема свинеферма за похотливи породисти нерези,където систематично и брутално ще бъдат изнасилвани и обиждани отзад от тази благородна раса животни!Тогава се съмнявам, че дори и порока им ще ги приеме.

fallback