Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Съветът на федерацията – горната камара на руския парламент прие закон за полицията, съобщи Интерфакс.

Законът предвижда в Русия да бъде създадена полиция от 1 март. Документът заменя закона за милицията, който е в сила от 1991 г.

Преди това документът беше одобрен от долната камара – Държавната дума. Предстои законът за полицията да бъде подписан от президента Дмитрий Медведев, който е и инициаторът за приемането му.

Новият закон задължава полицаите да спазват правата на задържаните и да обясняват причината за задържането. На гражданите, попаднали в полицията, се дава право на телефонно обаждане.

Oще по темата

От 1 март руските полицаи ще носят индивидуални знаци, на които ще е написана фамилията им и подразделението, в което работят.

Противниците на приемането на закона многократно заявиха, че реформата в милицията е насочена не към подобряване на качеството на работата на правоохранителните органи, а дава на полицията още по-голяма власт, която трудно ще може да бъде контролиран, пише Lenta.ru. 

Създаването на полицията в Русия става в рамките на реформата в МВР, която трябва да приключи до 1 януари 2012 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

УРА

преди 13 години

Да живее Русия-велика и непобедима!!!

24

Absurde

преди 13 години

Тебе ти трябват хапчета...

23

Вълкът козината..

преди 13 години

Полицията се грижи за реда и здравето на хората и служи вярно на народа.Милицията подслушва,подмолничи,бие и служи вярно на властта.Това,че комунизма си го преименувахме на демокрация не значи,че имаме демокрация...А впрочем и комунизъм не сме имали,нали?Трябва да се внимава с дефиницията на думите.Двуплюссериозно,ако ме разбирате...

fallback