Снимка: БТА
fallback

Американският президент Барак Обама разкритикува остро бомбеният атентат на московското летище Домодедово, който коства живота на най-малко 35 души, съобщава АФП.

"Остро критикувам този предизвикващ гняв акт", е заявил американският държавен глава, цитиран от говорителят на Белия дом Робърт Гибс.

Френският президент Никола Саркози също осъди нападението и го нарече "гнусен атентат".

"В този момент на изпитание г-н Саркози изказва най-искрени съболезнования на семействата и близките на жертвите и предава на руския народ дълбокото съчувствие на всички французи", се посочва с саболезнователна телеграма от  президентската канцелария.

Германският канцлер Ангела Меркел определи станалото като "страхлива атака".

"Научих с ужас и отвращение, че много хора са загинали при страхлива атака срещу московското летище Домодедово и много други са ранени”, коментира Меркел в съболезнователно писмо до руския президент Дмитрий Медведев.

Президентът на Европейския съюз Херман ван Ромпой заяви в специално комюнике, че е скандализиран от атентата и призова авторите му да бъдат издирени и наказани.

Oще по темата

От своя страна генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен също каза,
че е шокиран от новината и обяви категорично, че алиансът застава зад Русия в борбата с тероризма.

"Става дума за обща за нас заплаха, която трябва да посрещнемединни. НАТО изразява солидарност с руския народ и правителство", обяви Расмусен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Kaedn

преди 13 години

ThatВs not just logic. ThatВs really sensilbe.

22

antikom

преди 13 години

втарата чеченска война беше именно заради атентатите които чеченците правеха.събаряха цели жилищни блокове.в отговор путин прати войска в чечения и срина до основи столицата грозни и няколко села. а европеиските лидери се надпреварваха да критикуват руския спецназ..... колко жестоко са се отнасяли те там. мисля че е време за трета чеченска война.трябва да избият тези *** всички до един.

21

Анонимен

преди 13 години

Аха... като взривяват чеченците блокове не ви пука, нали... Ама като гръмнаха летището, на което може да пострада и някой ваш грайданин е друга работа...

fallback