Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама разкритикува остро бомбеният атентат на московското летище Домодедово, който коства живота на най-малко 35 души, съобщава АФП.

"Остро критикувам този предизвикващ гняв акт", е заявил американският държавен глава, цитиран от говорителят на Белия дом Робърт Гибс.

Френският президент Никола Саркози също осъди нападението и го нарече "гнусен атентат".

"В този момент на изпитание г-н Саркози изказва най-искрени съболезнования на семействата и близките на жертвите и предава на руския народ дълбокото съчувствие на всички французи", се посочва с саболезнователна телеграма от  президентската канцелария.

Германският канцлер Ангела Меркел определи станалото като "страхлива атака".

"Научих с ужас и отвращение, че много хора са загинали при страхлива атака срещу московското летище Домодедово и много други са ранени”, коментира Меркел в съболезнователно писмо до руския президент Дмитрий Медведев.

Президентът на Европейския съюз Херман ван Ромпой заяви в специално комюнике, че е скандализиран от атентата и призова авторите му да бъдат издирени и наказани.

Още по темата

От своя страна генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен също каза,
че е шокиран от новината и обяви категорично, че алиансът застава зад Русия в борбата с тероризма.

"Става дума за обща за нас заплаха, която трябва да посрещнемединни. НАТО изразява солидарност с руския народ и правителство", обяви Расмусен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase