Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Истинска драма се разигра в Италия на мястото на убийство, когато там се появили журналистите. Репортерка познала баща си в убития случаен свидетел.

Килърите първо застреляли набелязаната жертва, а след това решили да премахнат и очевидеца на престъплението, който се оказал бащата на журналистката.

Драматичната история се случила в четвъртък в градчето Сан Джорджо а Кремано близо до Неапол, пише италианският вестник Il Mattino.

Посред бял ден двама мъже на мотоциклет, въоръжени с пистолети, разстреляли от упор 56-годишния собственик на рекреативен център Луиджи Формикола.

Предполага се, че загиналият е бил свързан с мафията, тъй като по-рано е имал проблеми с правосъдието, през 2000 г. е бил съден за изнудване.

Случаен свидетел на убийството на Формикола станал 57-годишният собственик на местния автосервиз Винченцо Лигуори.

По информация на полицията буквално половин минута след първото убийство килърите се върнали и хладнокръвно застреляли с един куршум очевидеца.

Информацията за двойното убийство била получена в редакцията на водещия неаполитански вестник Il Mattino и дежурният редактор незабавно изпратил на мястото на инцидента криминалния репортер Мери Лигуори, предаде РИА Новости.

Първоначално в редакцията на вестника не знаели имената на загиналите мъже. Когато станало ясно, че сред убитите има човек с фамилията Лигуори, бързо съпоставили и останалите факти – убийството е извършено на улица Сан Джорджо Векия, където се намира автосервизът на бащата на Мери Лигуори.

Шефовете решили веднага да извикат обратно журналистката, но вече било късно. За свой ужас Мери Лигуори открила на мястото на престъплението тялото на баща си.

Убийството в Сан Джорджо а Кремано е поредното доказателство, че Камората, която действа в провинция Кампания, се разправя безпощадно дори с нежеланите свидетели на убийствата, пише NEWSru. През последните години в района на Неапол имаше няколко подобни случая. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase