Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Конгресменът-демократ Дени Дейвис е получил след покушението срещу члена на Камарата на представителите Габриел Гифърдс писмо със заплахи, че ще сподели участта й, съобщи вестник „Чикаго трибюн“.

В събота в град Тусон по време на среща с избиратели Гифърдс беше ранена в главата. Стрелецът уби шестима души, сред които федерален съдия и момиченце и рани 14 души. Според следствието нападателят е имал за цел да убие точно Гифърдс.

Помощникът на Дейвис е открил електронното писмо в неделя. То е било изпратено от Чикаго. Посланието се състои от една фраза: „Дени Дейвис е следващият“, посочва изданието, цитирано от РИА Новости.
 
Конгресменът е уведомил за полученото писмо полицията на Капитолия – спецслужба, която отговаря за сигурността на членовете на Конгреса.

„Писмото е получено по електронната поща, получил го е моят помощник. Често чуваме шеги, понякога ставаме жертва на провокации. Но в настоящата ситуация трябва да бъдем максимално предпазливи“, каза конгресменът пред вестника, като отбеляза, че при други обстоятелства той просто щеше да игнорира подобно съобщение.

Дейвис разказа, че писмото е получено от адрес на човек, известен в Чикаго.

Oще по темата

„Той е правил подобни неща и по-рано“, цитира вестника конгресмена.

Междувременно стана известно, че на 22-годишния Джаред Ли Локнър са повдигнати обвинения за убийството на шестима души и опит за убийство на члена на Конгреса Габриел Гифърдс, който е заплашен от смъртна присъда, пише ВВС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

FYI

преди 13 години

Одобряващите коментарите на "Проф.ВУ4КОВ" са повече от три пъти повече от неодоряващите. Това още един път показва, че простаците в БГ са абсолютно мнозинство.

23

Анонимен

преди 13 години

Да живее активната гражданска позиция на хората там.Това е похвално,въпреки че някой се е престарал.Случват се и такива неща.

22

Анонимен

преди 13 години

Когато длъжнокът откаже да плаща и няма как да си прибереш парите, кой фалира? Кредиторите. Има да чакате САЩ да се сгромоляса. Най-много да ви загреят врата ако много се отваряте.

fallback