Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Израелските военновъздушни сили са свалили в четвъртък, 16 декември, неизвестен летящ обект, който е бил забелязан близо до ядрения реактор в град Димона, съобщи „Джерусалем поуст“.

Израелската армия уведоми, че това е бил безпилотен обект с двигател. На 16 декември следобед той влетял в забраненото за полети въздушно пространство около Мъртво море и започнал бавно да се движи към ядрения център в Димона.
 
Произходът на обекта и неговото предназначение не са известни засега. Израелските военни не изключват подозрителният обект, който приличал на кълбо, да е бил просто метеосонда.

Проверява се обаче информацията за негова евентуална принадлежност към някоя разузнавателна служба, събираща информация за израелската атомна програма, пише Lenta.ru.

Според експерти Израел е произвел в ядрения комплекс в Димона вече 200 единици ядрено оръжие. Полетите над реактора в Димона са ограничени и въздушното пространство над него е защитено с ракети земя-въздух.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

m

преди 13 години

A znaete li kvo pritejava Turciq,6apkata ti 6te padne, 4eti sekretnite dokumenti na wikiliyts koyto kazva ,izrael nay mnogo se pla6i ot mo6tnossta na Turciq

44

Анонимен

преди 13 години

Аз пък предпочитам ядрените оръжия да са в Корейския п-в-от чисто географска гледна точка...

43

pachangel

преди 13 години

Не трябва сефаратите да притежават и произвеждат ядрено оръжие защото на тях не може да се вярва,не сме в безопастност и ние.Тази информация определено е фалшива пусната за поддържане на напрежението в района.Някои хора както виждам не знаят къде се намира Иран и Корея на картата но четът пресата ни а тя е толкова цензурирана че и за датата трябва да се съмняваме.

fallback