Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Основателят на най-голямата в света социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг беше обявен за „Човек на годината 2010“ според списание Time.

„За обединяването помежду им на над половин милиард души, създаването на нова система за размяна на информация и просто за това, че той промени нашия живот“, обоснова редакцията на Time избора на Зукърбърг за личност на годината.

Заедно със Зукърбърг за званието тази година се бориха афганистанският лидер Хамид Карзай, основателят на сайта WikiLeaks Джулиан Асандж, спасените чилийски миньори, а също и движението „Чаено парти“ в САЩ.

Джулиан Асандж пък събра най-много гласове на читатели на списанието като най-влиятелния човек през 2010 г.

Списание Time избира „човек на годината“ от 20-те години на 20 век. Голяма снимка на победителя в конкурса се публикува на обложката на един от декемврийските броеве, като сега този брой ще излезе на 17 декември.

При избора се взима предвид какво влияние е оказал човекът върху събитията в света – не е задължително влиянието да е положително. По различно време „човек на годината“ според Time са били например Сталин, Хитлер и аятоллах Хомейни.

Oще по темата

През последните три години за човек на годината бяха обявени председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке, спечелилият президентските избори в САЩ Барак Обама и тогавашният президент на Русия, понастоящем премиер Владимир Путин.

26-годишният Зукърбърг е един от най-младите „хора на годината“ в цялата история на конкурса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Николай Х

преди 13 години

..... според списание Time. Пак ни заливат с американска цифрова порнография на бялото , черно викат. САМО В АМЕРИКА ЛИ НЕ ЗНАЯТ КОЙ Е ЛИЧНОСТ НА ГОДИНАТА. Джулиан Асандж благодарим за смелостта ти.

60

Анонимен

преди 13 години

Тоя на снимката какъв е мазен лелеее

59

Анонимен

преди 13 години

64, ще разбереш кой. Нали и всички документи ще стават с биометрични данни. Ако потрябва някой по лесна справка да видят дали си ти от това да видят в базата на ФБ няма. Всичко се следи и снима, не специално теб, но по принцип. А нищо не се знае след 10 години какво ще стане. Никой не следи кокошката в кокошарника, просто е под бройка с номерче на крака.

fallback