Снимка: БГНЕС
fallback

Американското списание „Time“ вероятно ще обяви основателя на сайта WikiLeaks – Джулиан Асандж, за човек на годината, съобщава Drudge Report.

Официално човекът на годината ще бъде обявен от редактора на „Тайм“ на 15 декември. Дотогава от списанието отказват да коментират каквато и да е информация, свързана с това събитие.

Lenta.ru припомня, че през тази година Асандж вече се появи на корицата на „Time“, а в списанието беше публикувано интервю с него, взето чрез Skype.

Oще по темата

В момента на сайта на „Тime“ тече анкета сред читателите кой според тях е достоен за званието „човек на годината“.

Лидер в анкетата е Джулиан Асандж, за когото са гласували над 314 000 посетители на сайта.

Той изпреварва с почти 100 000 гласа премиера на Турция Реджеп Таип Ердоган (второ място), а Лейди Гага (трето място) изостава със 190 000 гласа от Асандж. 

Титлата „човек на годината“ се присъжда от списание „Тime“ на човека (или група лица, идея и т.н.), оказал най-силно влияние върху събитията през изминалата година.

През 2009 г. списанието определи за човек на годината шефа на американския Федерален резерв Бен Бернанке.

През 2008 г. за човек на годината според версията на „Тime“ беше посочен Барак Обама, а година по-рано – бившият президент на Русия Владимир Путин.

Званието „човек на годината“ според версията на „Тайм“ не задължително се присъжда на „положителен“ герой от публикациите на изданието. На корицата му са се появявали например Адолф Хитлер и Йосиф Сталин. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

до Amenhotep

преди 13 години

Има една група хора които всеки ден неспирно плюят или пишат срещу турците. Един от тях е Amenhotep Знай турският мозьк свикнал да мисли имперски За твое огорчение вьпреки целия ви ,,труд и пот " на теб и на господарите ти тук и зад океана казваме само ,,Ne mutlu turkim diyene "

20

Анонимен

преди 13 години

Австралия скочи срещу САЩ в защита на АсанджСАЩ носят вината за разпространяването на секретните документи от WikiLeaks, а не основателят на сайта Джулиан Асандж, заяви външният министър на Австралия Кевин Ръд.Кремъл предложи Асандж за Нобелова наградаОснователят на WikiLeaks Джулиан Асандж трябва да получи помощ и дори да бъде номиниран за Нобелова награда, е заявил източник от Кремъл. Неправителствените организации трябва да помислят как да му помогнат, е казал представител на администрацията на президента Дмитрий Медведев

19

rottenroll

преди 13 години

Евалата, Amenhotep! Няма как някой да не е съгласен с фактите. Те вече са се случили. Наистина се забелязва подобна тенденция сред ислямските държави. Живея по настоящем във Виена и мога да добавя, че повечето турци и араби са съпричастни към тази идея и се радват на експанзията. Австрийската държава от своя страна се прави на сляпа и "толерантна", но хората знаят за какво става въпрос, откъдето идва и тяхната неприязън към чужденците като цяло.

fallback