Снимка: БГНЕС
fallback

Протестните акции, които се провеждат поради избухването на епидемията от холера в Хаити, достигнаха отделни райони на столицата на страната Порт-о-Пренс.

Полицията е използвала в града сълзотворен газ за разпръскване на демонстрантите, които издигаха барикади, подпалваха гуми и хвърляха камъни срещу коли на миротворците от ООН. По улиците на града се чуваше стрелба.

Хаитяните обвиняват сините каски от Непал, че са пренесли заразата на острова.

Представители на ООН опровергаха тези предположения.

Oще по темата

Засега няма официално обяснение за появата на холерата в Хаити.

В понеделник двама души загинаха при сблъсъци между местни жители и военни части на ООН в северната част на Хаити. След две седмици – на 28 ноември, в страната ще се проведат президентски избори, припомня ВВС.

От холера в Хаити досега са починали над 1100 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

poohy

преди 13 години

В тази мизерия и чума скоро ще се появи. Точно така - с хаосът, безредиците и обвиненията, че холерата е дошла от спасителните мисии, ще се преборят с новата трагедия.

9

Българин

преди 13 години

Хаити е ужасяващо бедна страна, затова предлагам да им дарим безвъзмездно 5 000 000 000 долара, ноп ри едно условие........ако приемат 1 000 000 *** и по никакъв начин не ги допускат да се качват на отплаващи кораби.(Ако щат и за храна да ги използват, стига да не ги е гнус де...)

8

Йорго

преди 13 години

От къде намира сили този народ да се бори, като е толкова смазан ---- Много искам някак да му се помогне

fallback