Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Лекар отказа да оперира 36-годишен пациент, на чието рамо имало нацистка татуировка.

„Няма да оперирам съпруга ви – казал хирургът на жената на пациента, добавяйки, че не може да действа срещу съвестта си. – Аз съм евреин”.

След тези думи напуснал операционната.

Операцията била довършена от друг хирург, съобщи Bild.

Това не е първият случай, когато германски лекар отказа предоставянето на медицинска услуга по идеологични съображения.

През февруари стоматолог отказа да лекува 16-годишен младеж на име Джихад.

Зъболекарят възприел едно от значенията на думата „джихад” – свещена война с неверниците, като обявяване на война на всички, които не са мюсюлмани.

В Германия действа закон, според който никой не може да задължи лекар да окаже медицинска помощ, освен ако не става въпрос за спешен случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

219

Rookashver

преди 13 години

Евреите на саламура!

218

гурбетчия

преди 13 години

Ти си абсолютен ***! Как може да правиш такава съпоставка?Лекаря е отказал операцията не защото роднините на пациента са убивали евреи,а защото пациента в днешните демократични времена има нацистка татуировка,а това е насаждане на етн.омраза!Ако един бг.турчин отиде на лекар с някаква татуировка "смърт на българите" , какво очакваш ,лекаря да му оближе топките от радост ли?! *** смотън!

217

Янко

преди 13 години

След като разбрах толкова истини за евреите, веднага започвам да чупя CD и и старите грамофонни плочи от фонотеката си. Голяма работа ще падне! Първо - плочата с концерта в ми минор на еврейчето Менделсон, в изпълнение на евреина Йехуди Менухин, после - всичко на Брух и Изаи, всички чегъртания на разни там Яша Хайфец, Майкъл Рабин, Исаак Щерн!Срам ме е, че съм ръкопляскал на такива като Леонид Коган, Давид(да!) и Игор Ойстрах, на Рихтер и Пинхас Цукерман! "А вий, вий сте ***!"казал поетът.

fallback