Уве Гембала. Снимка: automedia.bg
fallback

Основателят на тунинг ателието Gemballa – германецът Уве Гембала, изчезна в Южна Африка през миналата зима, а преди няколко седмици бе намерен мъртъв.

Разследването на смъртта му показа, че е бил убит от 29-годишния Табисо Мелвин Мпие в къща в предградието на Йоханесбург Еденвейл.

Мпие беше арестуван, обвивен и осъден в рамките на едно денонощие на 29 октомври тази година. Разследването на смъртта на Уве Гембала обаче не спира дотук.

Днес южноафриканското издание Sunday Times, пише, че Гембала е бил убит в къща, наета от българин.

Още за българската следа в смъртта на Уве Гембала

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

911

преди 13 години

Самият Гембала е убит по особено брутален и мъчителен начин. Бил е увит целия много плътно в изолир-банд, след което убиецът му е седнал на гърдите докато му изкара всичкия въздух. Цялото това действие се развива в къща, наета от БЪЛГАРСКИЯ бизнесмен Иван Георгиев Савов!!!

24

Анонимен

преди 13 години

Като ти гледам коментара си мисля, че си голямо балъче верно... В ЮАР подобни дела се провлачват не по-малко отколкото и при нас! Там е пропито от корупция и престъпност. Има нещо много странно в това цялото нещо. Някои хора изразяват мнение, че е сключена сделка срещу информация за поръчителите му. Осъждат го на общо 28 години - 20 за убийството, 5 за отвличане и 3 за кражба...

23

911

преди 13 години

Остави ги, братле! Изпилени мозъци в глави на зомбита, дай им Бойко да обсъждат до припадък, ти за Гембала ще им разправяш!!

fallback