Снимка: БГНЕС
fallback

Освобождаването на два търговски кораба, заловени близо до бреговете на Сомалия, донесе на сомалийските пирати рекорден „доход“ от 12,3 милиона долара.

Пиратите получиха рекорден откуп от 9,5 милиона долара, за да освободят южнокорейския  нефтен танкер "Самхо Дрийм". 

Това стана няколко часа след освобождаването на сингапурския товарен кораб "Голдън Блесинг" за около 2,8 милиона долара.

За щастие няма пострадали в екипажите и на двата търговски кораба, отбелязва Би Би Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

морски

преди 13 години

щото дялът на руските кораби в целия трафик е нищожен.Въпросът не е чие е знамето на мачтата, а чие е производството на кораба - т.е. дали е помислено за помещение и оборудване за укриване. Ако не е... руснак, марсианец... все духаш супата.

57

Софиянец

преди 13 години

Абе защо не нападат вече руски кораби,решението на целия проблем е всички кораби които минават от там да си слагат руското знаме на мачтата.

56

Анонимен

преди 13 години

Америка не е перфектна,но означава прогрес!Всички ***,подкрепяни от руските търговци на оръжие рано или късно ще бъдат затрити от лицето на планетата!А защо толкова много защитавате талибаните просто не знам!Искате да живеете като в 9-ти век ли?Жените ви да носят забрадки,а дъщерите ви на 12 да се женят за 70 год.ходжи?????Аз не искам и за това винаги подкрепям САЩ.И споко,изобщо не се заблуждавам,че няма и задкулисна игра,но поне я играят западняци,а не мужици...

fallback