Носталгията по Чаушеску в Румъния е още силна. Снимка: БГНЕС
fallback

Докладът, изготвен от специалистите от Института по съдебна медицина "Мина Минович", потвърдиха, че съпрузите Николае и Елена Чаушеску са погребани в гробището "Генча" в Букурещ, съобщава румънското електронно издание Зиаре.ком.

Oще по темата
Извършените анализи бяха направени по искане на Валентин Чаушеску, големия син на бившия диктатор.

Тази година, на 21 юли, специалистите взеха проби от гробовете, след като наследниците им не бяха убедени, че труповете им са погребани там.

Валентин Чаушеску и Мирча Опрян, съпруг на покойната Зоя Чаушеску, се бориха години наред в съда, за да научат какво наистина се е случило с телата на комунистическия лидер и неговата съпруга.

С твърда ръка Николае Чаушеску управляваше Румъния от 1965 г. до 1989 г.

След улични демонстрации той избяга със съпругата си във вътрешността на Румъния през декември 1989 г., но няколко дни по-късно те бяха арестувани и след бърз процес – екзекутирани на 25 декември същата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Tessy Rice

преди 2 години

Аз съм Теси Райс от Ню Йорк, споделям историята си от живота тук, съпругът ми ме остави с 2 деца в продължение на 11 години, след като търси помощ навсякъде, никой не може да ми помогне да си я върна, видях реклама за д-р Огунделе, Spellcaster, аз се свързах с него, след като направих заклинание, 24 часа по-късно съпругът ми се върна, този човек е много мощен. Ако се нуждаете от помощ във връзката, семейството или заболяването си, свържете се с д-р Огунделе на WhatsApp / Viber: (+27638836445).

34

Комунист

преди 13 години

А сега го имаш навсякъде ама струва един човал пари един компутар или ДВД и па не можеш си го купи нали а тогава всичкото беше по джоба на народа а вносние неща си беха скъпи, а вносните шоколади не ги продаваха за да се харчат ношите родните и качествените какво има този турборон повече от нашиа шоколод бе злато ли или какво А какви компутери правехме ние в Правец в цел свят се продаваха и даже Японците ни ги хвалеха

33

с.

преди 13 години

И последно ще кажа,че явно комунистите никога няма да се свършат в тая държава!То затова сме и в това положение!Най-зле и в ЕС и на Балканите!Какво плякате минуси като полудели бе ***!?Нима не е истина това,което написах!?Мандарини и банани само през зимата и след нечовешко висене!Всичко беше с връзки!За кола се чакаше по 20 години!Уиски,хубави цигари,дънки,касетофони и тн. само в Кореком!Манифестации,пионерчета и простотии!И вие ревете за тия години!Ненормалници!

fallback